Bulgursallad med rödbetor

Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Bulgursallad med rödbetor

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

12 ingredienser

Salladen blir alldeles röd när rödbetorna blandas med bulguren. Vackert och jättegott recept från boken GI Gourmet.

Här hittar du fler bra bufférätter

Minipizzor med härliga pålägg

Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater

Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella

Frasiga persikorutor med mascarponecrème

Ingredienser

portioner
  • 6 dl bulgur (grov)
  • 8 rödbetor
  • salt (efter smak)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 2 broccoli
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 30 g mangoldskott (röda mangoldblad)
  • 50 g pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på paketet.
  2. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten och låt svalna.
  3. Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa hastigt i några sekunder.
  4. Blanda rödbetorna med den kokta bulguren i en stor skål.
  5. Häll på olivolja och rör ner persilja.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bryt broccolin i små buketter.
  8. Skölj citronen och riv skalet fint.
  9. Dela citronen och pressa ur saften i en skål.
  10. Häll på olivolja och tillsätt citronskalet.
  11. Lägg i broccolibuketterna och låt marinera i 5 minuter.
  12. Strö på salt och peppar.
  13. Blanda broccolin med rödbets- och bulgursalladen.
  14. Lägg upp på mangoldblad och toppa med pumpafrön.