Chèvre med rödbetor

Chèvre med rödbetor
Foto: TV4

Chèvre med rödbetor

Av: Lina Hedlund

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

30 min

Blandningen av getost och rödbetor i ugn är oslagbar. Serveras med honungskaramelliserad purjolök.

Lina bjöd även på
Linas saffransdoftande fisksoppa
Mamma Evas cheesecake

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor chèvreost, cirka 1 cm tjocka skivor
  • 2 rödbetor, tunt skivade
  • rucolasallad
  • spenat
  • 1 purjolök
  • honung
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Finhacka purjolöken och rör ihop med honungen.
  3. Lägg rödbetorna i botten av en form och lägg getosten ovanpå.
  4. Toppa med purjolök och ställ in i ugnen tills osten har fått en fin gyllene färg.
  5. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
  6. Lägg upp salladen på en tallrik och lägg rödbetor och chèvre ovanpå.
  7. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.

Vintips från Lina
Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc , 74 kr, artikel nummer 73628