Krämig risotto carnaroli med svampzeta_logo_svg

Mustiga svamprätter från Italien

Smakrik pasta med svamp och salami, pizza funghi eller tryfflig svamprisotto – det italienska köket och svamp är en match made in heaven! Här har vi samlat 8 favoritrecept där svamp spelar huvudrollen. Så dra på dig förklädet och låt dig svepas in i doften av svamp och italiensk matkärlek!

Italienska recept med svamp

ENKELT
Zeta Tryffelpinsa med champinjoner
Zeta Risotto med tryffel och spenat
Zeta Surdegsmacka med svamp och örtröra
Krämig risotto carnaroli med svamp
Vit lyxpizza med ricotta, buffelmozzarella och tryffel

Aktuellt

Pinsa - så lagar du årets snackis!
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Sponsrat
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Det är skillnad på fetaost och fetaost
Sponsrat
Fetaost- och melonspett

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!