Siris klassiska rårakor

POPULÄRT
koket.se
Siris klassiska rårakor
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris klassiska rårakor

10 ingredienser

30 min

En enkel middag eller förrätt som är både prisvärd och lätt att laga. Krispigt stekt råraka på potatis toppad med klassiska tillbehör som gräslök, rödlök, crème fraiche och tångrom.
Tips! Varmhåll rårakorna på ett galler i ugnen, ca 125 grader, tills alla rårakor är färdigstekta.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fast potatis, ej skalad (ekologisk)
  • 50 g smör
  • 4 msk rapsolja
  • 2 burkar röd tångkaviar
  • 1 burk crème fraîche
  • 2 rödlökar
  • 2 krukor gräslök
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Strimla gräslöken mycket fint. Blanda försiktigt ihop rödlök och gräslök. Skär citronen i klyftor.
  2. Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet, riv i ett drag så att du får långa potatisbitar.
  3. Värm en stekpanna. Lägg i lite av smöret och oljan.
  4. Bred ut lite av potatisen och tryck till den tunt. Salta och låt steka på medelhög värme tills den är gyllene i kanterna, vänd och låt steka på andra sidan. Upprepa med resterande potatis.
  5. Lägg upp på ett fat och toppa med tångkaviar, crème fraiche, rödlök- och gräslöksblandning samt citron. Salta och peppra!