Carpaccio med krämig wasabidressing

koket.se
Carpaccio med wasabikräm
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Carpaccio med krämig wasabidressing

8 ingredienser

ca 30 minuter

Carpaccio på oxfilé är en lyxig men enkel förrätt. Här sätter wasabi extra sting på rätten.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Carpaccio med krämig wasabidressing

  • 280 g oxfilé, i 4 bitar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 10 rädisor
  • 1 ask krasse
  • olivolja

Gör så här

  1. Välj ett bra kött i affären eller hos slaktaren.
  2. Lägg en köttbit i plast, t. ex. mellan två bitar plastfilm. Banka sedan ut köttet med en stekpanna så det är helt platt, ca 2 millimeter tjockt.
  3. Lägg varje köttbit på varsin tallrik, smörj in ena sidan av det utbankade köttet med olivolja, lägg det sedan med den smorda sidan nedåt. Detta gör att köttet inte fastnar.
  4. Skär mycket tunna slantar av rädisorna och klipp ner krassen.
  5. Blanda honung med creme fraiche och wasabi till en fin röra, smaka av med salt. Styrkan på krämen bestämmer du själv genom mängden wasabi.
  6. Klicka ut wasabikrämen på varje köttbit, toppa med krasse och rädisor. Färdigt att servera!