8 höstgrytor med svenska smaker
En god gryta är den perfekta höstmaten! Du behöver endast bra råvaror och lite tid för puttrande på spisen, så är det nästan omöjligt att inte få ett lyckat resultat. Grytor är även lätt att göra till många, och går att ha med i matlåda dagen efter (ofta är en gryta faktiskt bara ännu godare när den har fått stå till sig i kylskåpet över natten).
När du använder dig av bra råvaror så är det inte komplicerat att få fram bra smaker. Med vissa styckningsdetaljer, som exempelvis högrev, kan du få fram en djup köttsmak och mör konsistens. Högreven kräver dock sin tid! Därför blir högrevsgryta något som passar perfekt till helgen, då du endast preppar grytan och sen låter den sköta sig själv på spisen.
Även när du gör en snabbare och mer lättlagad gryta så kan rätten få fantastisk smak. Köttsafterna blandas med kryddor, grönsaker och exempelvis grädde, och plötsligt har du skapat magi i köket!