8 enkla vardagsrätter med extra mycket smak
Touch of Tastes fonder är av hög kvalitet och har tydliga smaker av färska ingredienser som till exempel hummer, kantarell, schalottenlök eller rött vin. Du kan alltså enkelt ersätta en ingrediens genom att använda en ut av fonderna. Fonden får helt enkelt vara huvudpersonen i en rätt, och vara med och skapa smakprofilen!
Fonden används inte bara som en ingrediens i en gryta eller sås, utan kan med fördel användas fram mot slutet av matlagningen. När du smakar av med fonden sätter du din prägel på maträtten. Det går självklart alldeles utmärkt att använda mer än en fond i en och samma maträtt!
Vad är det för skillnad på om jag använder fond eller buljongtärningar kanske du undrar nu? Till en fond så rostas och steks alla ingredienser. Rostningen ger fonden mer karraktär än en buljong där man inte tillagat ingredienserna innan kokning. Vill du ersätta en buljongtärning med fond så använder du 1,5 msk fond som du blandar med 0,5 liter varmt vatten.
Spana gärna in de här utvalda vardagsrecepten där du tillsätter fond i antingen i början, under eller fram mot slutet av matlagningen för att smaka av.