No bake cheesecake – efterrätt på 10 minuter
1. Smula kex eller kakor i botten på serveringsglas
En klassisk cheesecakebotten består av digestivekex och smält smör som får arbetas ihop i en matberedare. Vill du göra det ännu enklare? Välj dina favoritkakor och smula dem direkt ner i glasen! Vaniljdrömmar, Oreo, chocolatechip cookies eller havreflarn - alternativen är många!
2. Varva kaksmul med krämig cheesecakekräm på Philadelphia
För att vara säker på att lyckas få till en riktigt krämig cheesecakekräm så använd en bra färskost av hög kvalitet, som Philadelphia Original eller Philadelphia Laktosfri. Sen behöver du bara tillsätta lite vispad grädde, florsocker och valfri smaksättning.
Recept för 4 portioner:
Rör ihop 300 g Philadelphia,
1 dl vispad grädde och 0,5 dl florsocker.
Smaksätt med citronskal, flädersaft, mosade hallon eller hasselnötskräm. Välj smak efter säsong, tillfället och vad du själv gillar.
3. Variera efter tillfälle
Garnera och toppa efter tillfälle och smak - när du ska fira stort eller smått. En enkel dessert till fredagsmyset ordnas lätt genom att toppa din no bake cheesecake med färdig lemon curd – vips så är efterrätten serverad! Till sommarfesten är det extra gott att toppa med lite citronzest och färska jordgubbar. Står du för nyårsdesserten? Bjud på en krämigt god citruscheesecake i glas med champagnegelé - ett recept som alltid imponerar. Oavsett tillfälle, säsong eller antal gäster så finns det alltid en cheesecake som passar. Vilken blir din favorit?
Fira stort och smått - med cheesecake i glas