Paul Svenssons grilltips
Hel grillad kyckling
Jag förbereder ofta kycklingen inomhus genom att förbaka den färdig, tills innertemperaturen i låret nått 70 grader. Före servering grillar jag den sedan tillsammans med smaksättarna.
**Hel grillad kyckling med maxad smak
**Skär upp den hela kycklingen så att man får två ”skålar” att fylla med goda kryddor och örter. Under tillagningen sjunker smaken sakta in i köttet.
Kyckling "diablo" med 4 sorters peppar och toscanska örter
Grillad frukt
När du grillar söta saker är det viktigt att vända dem med jämna mellanrum och att inte låta dem komma för nära elden.
Kryddgrillad ananas med rosépeppar
Kött med mycket fett
Entrecote är ett exempel på kött som innehåller mycket fett. Det är bra med mycket fett för det suger till sig smak, men det kan också skapa problem när man grillar. Fett som droppar ner i glöden fungerar som bensin. Var därför aktiv under grillningen och vänd köttet ofta, tar det ändå fyr så lyft av köttet eller duscha köttet med vatten.
Entrecote med tartarsås och grillat bröd
Pilgrimsmusslor, gäller även räkor och andra skaldjur
Grilla inte för länge för då blir det studsbollar av dem!
Pilgrimsmussla "marshmallow"
Bakad potatis
Bakad potatis är en kanongrej att göra på grillen. Det finns två sätt:
- Baka den under lock på grillgaller. Bakar man med lock förlorar man fördelen med ett fritt grillgaller att arbeta på under tiden som potatisen tillagas.
- Gör som jag: Värm upp stenar i glöden och lägg dem i en trång ring runt potatisen i glöden.
Stenbakad potatis med smör och persilja
**Korv + bacon = sant
Fett suger åt sig maximalt med smak, det är därför jag lindar in korvarna i bacon.
Salsiccia med salvia och bacon