Bananbröd med kokos

Bananbröd - godaste recepten

Bananbröd är ett populärt och lättbakat bröd som är både saftigt och smakrikt. Det är också ett perfekt sätt att använda övermogna bananer!

Att ha banan i brödbaket har flera fördelar. Förutom att det bidrar med naturlig sötma gör det brödet extra saftigt och mjukt tack vare bananens krämighet och stärkelse. Dessutom ger det en mild och god smak som passar både som frukost och fika.

Hembakat bananbröd håller sig färskt i cirka 3–5 dagar i rumstemperatur, lite längre i kylskåp. Vill du förlänga hållbarheten kan du frysa in bananbrödet – det klarar sig utmärkt i frysen i upp till tre månader. Skär gärna upp det i skivor innan frysning så blir det lätt att ta fram precis så mycket du behöver!

Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl
Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

Baka ett glutenfritt och saftigt bananbröd som extra lyxigt mellis. Toppa med nötsmör, banan och lite chiafrön.

Bananbröd
Bananbröd

Bananbröd

Ta vara på de övermogna bananerna och baka det här härliga brödet med kanel och nötter.

Bananbröd med karamelliserade bananer
bananbröd med karamelliserade bananer 2

Bananbröd med karamelliserade bananer

Att baka bananbröd, eller snarare bananakaka i det här fallet, är ett perfekt sätt att göra något riktigt gott av bananer som blivit lite bruna. Blir supergott att bjuda med hemgjort jordnötssmör till.

Bananbröd med kokos
Bananbröd med kokos

Bananbröd med kokos

Karoline Petterssons recept på bananbröd är en riktig fullträff: snabbt, enkelt och gott!

Glutenfritt bananbröd
Glutenfritt bananbröd

Glutenfritt bananbröd

I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination. /Anna och Rasmus Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson. ![](https://img.koket.se/article/frukost-hela-dagen-omslag.jpg)

Banana bread med choklad och nötter
Banana bread med choklad och nötter

Banana bread med choklad och nötter

En mjuk och lättbakad kaka med både choklad och nötter som blir riktigt saftig tack vare bananerna.

Saftigt banana bread med honung
Saftigt Banana bread med honung

Saftigt banana bread med honung

Teas personliga brunchfavorit från USA - ett riktigt gott bananbröd som bakas utan vitt socker. Toppa gärna den saftiga kakan med en klick jordnötssmör, färska hallon eller varför inte skivad banan och kanel?

Banana Bread
Banana Bread

Banana Bread

Enkel och lite mer hälsosam banankaka eller ”banana bread” som man säger ”over there”. Inget tillsatt socker men söt ändå av frukten. /Liselotte Recept ur boken 'Good morning - frukost hela dagen'

Bananbröd med smörkolasås
bananbröd med smörkola

Bananbröd med smörkolasås

Magiskt fluffigt bananbröd som toppas med smörkolasås. En helt underbar smakkombination att servera till fikat!