Nudelbowl med nötfärs och pac choiTouch of taste logo test

7 enkla sommarrätter med mycket smak

Sommaren och varmare dagar bjuds det på här, och vad passar då bättre än lättlagade rätter som smakar mycket men kräver minimal ansträngning? Med en skvätt Bong Touch of Taste fond kan du enkelt lyfta smaken och få till den där lilla extra touchen – utan att behöva stå timmar i köket. Här bjuder vi på sju enkla och smakrika sommarrätter som gör varje måltid till en njutning!

Touch of Tastes fonder är av hög kvalitet och har tydliga smaker av färska ingredienser som till exempel hummer, kantarell, schalottenlök eller härliga grönsaker. Du kan alltså enkelt ersätta en ingrediens genom att använda en av fonderna. Fonden får helt enkelt vara huvudpersonen i en rätt, och vara med och skapa smakprofilen!
Fonden används inte bara som en ingrediens i en gryta eller sås, utan kan med fördel användas fram mot slutet av matlagningen. När du smakar av med fonden sätter du din prägel på maträtten. Det går självklart alldeles utmärkt att använda mer än en fond i en och samma maträtt!

logo_fran_sverige Vad är det för skillnad på om jag använder fond eller buljongtärningar kanske du undrar nu? Till en fond så rostas och steks alla ingredienser. Rostningen ger fonden mer karraktär än en buljong där man inte tillagat ingredienserna innan kokning. Vill du ersätta en buljongtärning med fond så använder du 1,5 msk fond till 5 dl vätska.

Spana gärna in de här utvalda vardagsrecepten där du tillsätter fond i antingen i början, under eller fram mot slutet av matlagningen för att smaka av.

Gott och fräscht!

Caesarsallad med stekt lax Bong Tot
Vegetariska färsbiffar i pitabröd
Grillad lax med kaprisdressing
Nudelbowl med nötfärs och pac choi
Teriyakilax med nudlar