Chorizosalami med getost och aprikos

Chorizosalami med getost och aprikos
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Chorizosalami med getost och aprikos

4 ingredienser

20 m

Ugnsbakad salami fylld med getost och aprikoser är en riktigt god tapasrätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 aprikoser (eller torkade aprikoser, färska persikor eller nektariner)
  • 150 g getost
  • 12-15 skivor chorizosalami (gärna lite bredare salami)
  • 0,5 kruka färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
  2. Halvera, kärna ur och dela aprikoserna i kvartar.
  3. Skär osten i bitar om 1,5 centimeter.
  4. Fyll och rulla ihop salamiskivorna med en getostbit och en aprikos i varje.
  5. Ugnsbaka cirka 8-10 minuter tills salamin är krispig.
  6. Plocka oreganoblad och strö över.