Grillad sparris med getost och mandel

Grilla sparris - tips och recept

Kvällssol, doften av grillat och smaken av vårens fina primörer - finns det något bättre? I april-juni är sparrisen som allra godast och den gör sig riktigt bra på grillen. Här hittar du recept och tips på grillad sparris.

Grilltips!

  • Är den gröna sparrisen mjäll och fin behöver du inte skala den eller förkoka den, utan det går bra att lägga direkt på grillen.
  • Vit sparris blir bäst att förkoka 3-5 minuter innan den grillas.
  • Bryt av den nedre lite träiga delen längst ner på sparrisen. Skala den nedre havlan med en potatisskalare som sparrisen är allt för grov.
  • Pensla sparrisen försiktigt med lite olivolja och grilla i några minuter - var försiktig så det inte är för varmt!
  • Salta och peppra i efterhand.

Vill du lära dig mer om sparris? Här är Norbert Langs sparrisskola.

Recept på grillad sparris

Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris