Svensk tacos – en riktig vinnare!
Tacos på svenska råvaror
Med svenska råvaror kan du laga all världens mat! Varför inte byta ut avocadon i guacamolen mot svenskodlade gröna ärtor? Att välja svenska råvaror och livsmedel är bra för både dig och för Sverige. Här kommer 6 anledningar att välja svenska råvaror.
1. Lägst antibiotikaanvändning!
Sverige har en av världens mest omfattande djurskyddslagstiftning och EU:s lägsta användning av antibiotika i djurhållningen. Bra för både dig och djuren! Läs mer här
2. Låg användning av växtskyddsmedel
Eftersom vi har kalla vintrar i Sverige har vi inte lika mycket skadedjur på våra växter. Därför kan vi använda mindre växtskyddsmedel samtidigt som vi har strikta regler för vad vi får använda och när de får användas, vilket är bra för både de som jobbar med odlingen men också för dig som ska äta grödorna!
3. Kortare transportsträckor
Ju kortare maten behöver transporteras, desto längre kan grönsaker, frukter och bär få mogna på sin planta och bli extra smakrika! Win-win!
4. Trygg mat!
Sverige har strikta lagar när det kommer till livsmedelsproduktion. Både producenter och myndigheter kontrollerar våra livsmedel, vilket gör att vi kan känna oss trygga när vi äter dem.
5. Fler jobb!
När du väljer Från Sverige-märkt mat hjälper du till att skapa arbetstillfällen. Dessutom kan du vara säker på att produktionen har skett under goda arbetsförhållanden som lever upp till svensk lagstiftning.
6. Stärker Sveriges försörjningsförmåga
Att Sverige kan förse oss med livsmedel är positivt både i stabila tider och i kris! Genom att välja Från Sverige-märkta varor bidrar du till att stärka Sveriges försörjningsförmåga.
Tre enkla tacotips
- Välj svenskodlade gröna ärtor istället för avokado som bas i din guacamole. Med vitlök, tomat, koriander, salt och peppar kommer den garanterat att bli minst lika god. Prisvärt och gott!
- Titta efter Från Sverige-märket när du väljer färs.
- Kål är riktigt gott i tacos! Antingen kan du göra en krämig coleslaw med crème fraiche och koriander, eller använda de stora bladen istället för tacobröd. Kål är nästan alltid i säsong i Sverige!