Fetaost- och melonspettzeta_logo_svg

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Fetaost har en skyddad ursprungsbeteckning, vilket betyder att den måste tillverkas i Grekland av grekisk get- och fårmjölk. Men alla smakar ändå olika! Några är mjukt milda, andra med mer sälta och en tydligare smakprofil. Det finns helt enkelt en fetaost för alla! Här beskriver vi några utvalda ostar, så att det blir lättare att hitta din favorit.

Zeta Fetaost med traditionell smak

Zeta Fetaost Traditionell smak

Fyllig, klassisk fetaostsmak med frisk syrlighet och fin sälta - en smak som många älskar. Den passar perfekt till grekisk sallad, söta melonskivor eller strösslad över en nylagad tomatsås.

Tips! Zetas Fetaost finns även i 2-pack med två mindre ostar där var och en är en lämplig portionsbit. Perfekt för det lilla hushållet eller ett enkelt sätt att vara ekonomisk och minska matsvinn.

Zeta Fetaost från ön Lesvos

Fetaosten för finsmakaren som letar efter det lilla extra. Mjölken kommer från den grekiska ön Lesvos där fåren och getterna strövar fritt på örtersrika betesmarker. Det ger osten en mjuk och fin karaktär med balanserad sälta och blommig smak av örter. Ät precis som den är med solmogna tomater och lite olivolja, eller i bitar över ugnsrostade rotfrukter.

Zetas produkter

Zeta Fetaost med havssalt

Den traditionellt fylliga och lätt syrliga smaken lyfts här av en tydlig och balanserad sälta. En feta som smakar himmelskt gott ugnsbakad med söta körsbärstomater och oregano. Smula osten i naturell yoghurt med hackade färska örter så har du den godaste och enklaste såsen till ugnsstekt kyckling, grönsaker eller fisk.

Zeta Grekisk salladsost

En grekisk ost gjord på komjölk med fetaostkaraktär. Mild och rund i smaken med liten syrlighet och fin sälta. En familjevänlig och mycket användbar ost som passar de flesta! Ge vardagssalladen det lilla extra eller bryt över en rykande varm köttfärssås.

Fler Matlagningstips!

Använd fetaost i varm matlagning! Bryts den över en het gryta eller nygrillade grönsaker så får den en härligt krämig konsistens och helt oemotståndligt mustig smak. Fetaost går också utmärkt att frysa, perfekt för längre hållbarhet. Att riva den fryst över en tomatsås eller en kycklinggryta är också fantastiskt gott! Här nedan hittar du fler goda recept med fetaost

Härliga recept med fetaost

ENKELT
Zeta Piadina med fetaost, oliver och pesto
Bakad fetaost med citron och timjan
POPULÄRT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Zeta Grillad aubergine med fetaostsalsa
ENKELT
Vattenmelonsallad med fetaost
Fetaost- och melonspett
ENKELT
Lax i ugn med feta och oliver
Hummus med fetaost och oliver RÄTT BILD

Aktuellt

Pinsa - så lagar du årets snackis!
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Sponsrat
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Det är skillnad på fetaost och fetaost
Sponsrat
Fetaost- och melonspett

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!