Videgårds bovetegröt med svamp och miso

Gröt - den nya trendmaten

Gröt är inte bara risgrynsgröt och frukost, söt efterrätt eller dåtidens "fattigmansmat". Gröt är hälsosamt, stärkande och bra för klimatet om du väljer svenska, ekologiska råvaror. Nu trendar gröten mer än någonsin - som middag! Och du kan krydda och välja olika tillbehör i all oändlighet! Här är 12 favoritrecept att prova!

Flera trendiga restauranger världen över har börjat servera olika gröträtter på menyn. I Sverige tog Jessie Sommarström ett stort kliv och serverade gröt på självaste Nobelmiddagen. Bovete, kornsorter som till exempel mathavre, kamut eller hel dinkel är goda och mättande att ha i gröt - våga mixa och testa dig fram att hitta just din personliga grötfavorit!

Gröt till middag

Overnight oats med kefir

Overnight oats med kefir

Anna Axelsson, Rasmus Axelsson
20 m + tid i kyl
POPULÄRT
Zizga gröt från 2300 f.Kr.