Fudge brownie utan ägg och mjölk

Baka veganskt

Bullar, kakor, muffins och drömgoda desserter går självklart att göra veganska. Här hittar du recepten som får gästerna på fall när du vill baka utan ägg och mejeriprodukter.

För att ersätta ägg i dina recept kan du använda kikärtsspad (också kallat aqua faba) eller chiafrön. Kikärtsspad fungerar också fint som ersättare till ägg när du vill göra majonnäs eller maräng utan ägg.

  • 1 helt ägg = 3 msk aquafaba. 1 äggvita = 2 msk aquafaba  
  • 1 helt ägg =  1 msk chiafrön och 3 msk vatten som fått svälla 15 minuter.

 

Mejeriprodukter kan ofta bytas mot samma mängd ersättningsprodukter gjorda på t ex havre eller soja.

Mumsiga kakor

Drömgott med choklad

Veganska desserter

Pigga energibollar

Cookie dough – bollar på kikärtor

Cookie dough – bollar på kikärtor

Kristina Andersson
30 min + tid i kyl
Choklad och pepparkaksbollar

Choklad och pepparkaksbollar

Kristina Andersson
20 m

Bullar, muffins och scones