Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland.
21:58
Per hämtar inspiration från grannlandet Danmark och lagar smörrebröd med bland annat rökt lax, handskalade räkor och knaperstekt bacon. Till efterrätt bjuder han på hemlagad glass och romindränkta russin.
22:01
Per Morberg ordnar en middag för sina skådespelarvänner Fares Fares, Gerhard Hoberstorfer och Andreas Kundler. Menyn består av ättiksströmming serverad på knäckebröd med öl och snaps, rimmad oxbringa med pepparrotssås och fattiga riddare på kanellängd med vispgrädde och bär.
22:30
Per fiskar gädda som han ska tillreda till kvällens middag. Det bjuds på franska queneller och parfait av rabarber till efterrätt. Gäster är musikerna Kikki Danielsson och Sulo.
22:06
Per Morberg flyttar ut i trädgården vid sitt torp för att laga mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale, men i stället för att ugnsgratinera filén använder han en svets för att få till den rätta ytan. Till dessert blir det en mousse på vildhallon.
22:01
Pers vänner Lars och Margit Abrahamsson, som driver en restaurang i Västindien, är på besök och ska laga jerk chicken, grillad kyckling med karibiska kryddor. Till kycklingen serveras en salsa på mango, ananas, papaya och chili. Till efterrätt blir det smultron med sabayonne.
22:04
Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin fru Inese och döttrarna Astrid och Molly. På menyn står piggvar som han steker och serverar med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir det fruktsallad med ett stänk champagne.
21:56
Per ger sig ut på en skärgårdskryssning med krögaren Jesper Taube. Tillsammans lagar de lerpottasill, ångbåtsbiff och som avslutning på måltiden blir det en punschtiramisu enligt ett recept från Jespers farfar, Evert Taube.
22:18
Per Morberg får besök av krögaren Leif Mannerström och hans hustru Lilian. Tillsammans lagar de skaldjursburgare à la Carl XVI Gustaf. Till huvudrätt blir det rådjursfilé med gräddstuvad spetskål och tryffel. Efterrätten blir en äppelkaka med nötter och en vaniljmättad sabayonne.
22:11
Per Morberg lagar en festmåltid hemma i köket på Tullgarn. På menyn står gravad rådjursfilé med smörstekta kantareller till förrätt. Huvudrätten består av stuvad lake med pressad potatis och till efterrätt serveras glace au four.
22:00
Säsongsavslutning. Per Morberg får besök av Henrik Schyffert och Erik Haag. Per bjuder på rödbetor med parmesan och pinjenötter som förrätt. Huvudrätten består av färsk torskrygg tillsammans med skirat smör.
För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: