En maffig dessert med choklad är ett säkert kort att bjuda på! Chokladpannacotta, chokladmousse, bakelser eller dekadenta fondanter - vilken chokladkoma hamnar du helst i till helgen?
Herre jösses.. En mer dekadent efterrätt går inte att hitta! En seg chokladig browniebotten som täcks av ett salt jordnötskolatäcke - mums säger vi bara!
Krämig chokladglass som enkelt görs utan glassmaskin. För att sätta en liten extra touch på glassen smaksätter Lotta den med Baileys och knäckig valnötskaramell.
Varför välja mellan två goda smaker när du kan få båda i ett? Den här kladdkakan med cookie dough är helt gudomligt god och omöjlig att endast ta endast en bit utav! Servera med en klick grädde och citronmeliss.
Bottnarna görs på rispuffar och mörk choklad, sen toppas de med mörk chokladmousse och en riktigt glansig chokladglaze. Tips! Bakelserna går utmärkt att förbereda fram till själva glaseringen och dekoreringen.
Allt som börjar med ”snickers” är en garantistämpel i min värld. För hur kan jordnötter och choklad bli annat än succé? /Mattias
Recept ur Mattias Kristianssons kokbok _Välkommen till vegoriket._
Chokladmousse med browniebitar, cashewnötter och kolasås "dulce de leche" på kondenserad mjölk.
Jag är galen i choklad, kola och nötter. Ska du bjuda mig på middag? Då vet du vilken efterrätt du ska göra.
[Recept från Sweet!](/sweet-)
Bakad chokladcheesecake på en botten av ballerinakakor toppad med kolasås och saltkaramelliserade hasselnötter. Lyxigt god cheesecake som kanske räcker hela helgen!