Gillar du lite fräschare smaker på tårtan? Då kommer du älska Teas syrliga moussetårta! Med Teas tips kommer du få till en riktigt wow-tårta att imponera på gästerna med. Tipsen är hämtade från Teas tårtkurs
Så lyckas du med den perfekta moussetårtan:
1. Kyl moussetårtan för bästa resultat
Montera tårtans olika delar och ställ hela moussetårtans "kropp" i kylen över natten. Frys den sedan medan den är kvar i tårtringen innan du börjar dekorera. Då blir den lättare att hantera och blir enkel att få riktigt fin.
Var generös med din glaze och snåla inte. Täck hela tårtan ordentligt och stryk försiktigt bort överflödet i efterhand. Då får du en riktigt fin tårta som blir jämnt täckt.
32 gradig glaze och fryst tårta: då blir tårtan perfekt! –Tea Malmegård
Dekorera moussetårtan med det som du har inuti tårtan. Då knyter du ihop hela bakverket och gästerna ser direkt vilka smaker de kan förvänta sig av tårtan.
Se fler tips och få mer inspiration på hur du bakar och dekorerar drömtårtor i Teas tårtkurs