Köketpodden med Ludwig Tjörnemo
Den här veckan träffar vi den obotliga optimisten och meriterade kocken Ludwig Tjörnemo. Det blir snack om de framgångsrika tävlingsåren med svenska Kocklandslaget, spännande erfarenheter från jobb på restauranger världen över och vilket helfabrikat som får Ludwig på fall. Men också om de minutiösa förberedelserna inför Årets kock där ett sprucket skum höll på att kosta honom segern. Trevlig lyssning!
Lyxig meny à la Ludwig Tjörnemo
Råstekt hummerstjärt med beurre blanc på morot
Mjuk pepparkaka med saffransfärskost
5 snabba med Ludwig
Vad skulle du välja som sista måltid i livet? En riktigt bra kaviar hade varit nice. En bra burk kaviar med goa tillbehör och ett got glas champagne.
Vad landar aldrig på din tallrik? Bruna bönor.
Vilken är din favoritråvara? Smör
Vem skulle du helst vilja äta middag med, död eller levande? Det hade varit väldigt häftigt att äta med Tomas Keller.
Frukt i mat? Ja, men det måste vara på rätt sätt.