12 magiska recept med burrata och mozzarella
Italiensk mozzarella - pizzans bästis
Klassisk Italiensk mozzarella är gjord på komjölk som i Italien kallas för Fior Di Latte. Det är den ost som vanligtvis används till italienska pizzor, men gör sig även bra i sallader, till pasta eller på gratänger.
Buffelmozzarella - underbar som caprese
Mozzarella Di Bufala Campana är en ursprungsskyddad och lite lyxigare mozzarella som görs på traditionellt vis med färsk mjölk från vattenbuffel. Den gräddiga mjölken ger en utsökt, fyllig smak med lätt syrlighet. Servera som caprese med en fin olivolja eller på en lyxig pizza.
Burrata - en gräddig storfavorit
Burrata är en delikatess från Apulien som senaste åren har vuxit sig omåttligt populär! Inte så konstigt, då det är en krämig och gräddig variant av mozzarella där kärnan nästan rinner ut. Burrata är perfekt som antipasti tillsammans med en tomatsallad, men passar också som topping till kötträtten, pizzan eller pastan. Testa även Zeta Burrata med tryffel! Mozzarella med lent krämig och gräddig fyllning som fått en härlig smak av tryffelsmör.
Tips! Nu finns även mini burrata - 4 st mindre burrata i ett och samma paket. Perfekt när du vill servera t ex caprese i portionsform!
Scamorza - den rökiga varianten
Scamorza är en rökt mozzarella från de södra regionerna i Italien. Osten är fastare i konsistensen än vanlig mozzarella, har en lätt sälta och härlig rökig smak. Perfekt att riva över pizza eller pasta men även som smaksättare till ugnsrostade grönsaker och gratänger.