Karva pumpa - enkla tips & trix
Börja med att skära ut locket. Välj en liten och vass kniv och jobba dig runt i en cirkel. Sedan är det bara att vicka lite på locket så lossnar det från pumpaköttet på insidan.
Ta hjälp av en glass-skopa, det är det allra enklaste. Men självklart fungerar en sked också.
Karva tills du har ca 1,5 cm kvar av köttet. Pumpan får inte bli för tunn, då är det risk att den går sönder sedan när du ska karva.
Spara inkråmet och pumpakärnorna. Pumpakärnorna kan du rosta i en stekpanna med lite olja och salt och här finns goda recept på vad du kan göra med pumpaköttet!
Nu gäller det att ha tungan rätt i munnen! Vad ska du karva?
På Pinterest hittar du många roliga tips på läskiga gubbar och vackra karvningar. Det finns speciella tunna sågar (hobbyaffärer & välsorterade matbutiker) som du kan karva/ såga figurer med annars rekommenderas en vass och lite mindre kniv. Vill du inte låta barnen karva med kniv, kan de alltid måla med en rejäl, vattenfast tuschpenna.
Men ett riktigt enkelt och effektfullt tips är att använda en vanlig borr och borr olika stora hål i pumpan. Tar bara fem minuter och vips har du halloweens mysigaste pumpalykta!
(Vill du inte ha levande ljus i pumpan fungerar små batteridrivna ljusslingor alldeles utmärkt!)