Krämig burrata med marinerade tomater

Vad är burrata?

Vad är skillnaden på burrata och mozzarella? Den krämigt goda italienska osten "Burrata" blir allt mer populär och dyker ofta upp i såväl recept som på restaurang. Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten - inte konstigt att den blivit så poppis!

Burro betyder smör på Italienska och det är ungefär vad man kan säga att burrata är - en smörig och gräddig variant av mozzarella. "Skalet" på burratan är gjord av ko- eller buffelmjölk och kärnan är fylld med en krämig blandning av mozzarellastrimlor och grädde. 

Förut var burrata en färskost du endast hittade i ost- eller delikatessbutiker, men idag finns den i kyldisken i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna.

Servera burrata till antipasto, som förrätt på en salladsbädd eller till en god pasta. Här nedan hittar du våra bästa recept med burrata.

Recept med burrata

POPULÄRT
Snabb pasta och tomatsås med burrata
POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater
Burratasallad med persika och mandel

Burratasallad med persika och mandel

Helen von Sydow, Ebba von Sydow
20 m
Varm bruschetta med burrata