Vad är burrata?
Vad är skillnaden på burrata och mozzarella? Den krämigt goda italienska osten "Burrata" blir allt mer populär och dyker ofta upp i såväl recept som på restaurang. Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten - inte konstigt att den blivit så poppis!
Burro betyder smör på Italienska och det är ungefär vad man kan säga att burrata är - en smörig och gräddig variant av mozzarella. "Skalet" på burratan är gjord av ko- eller buffelmjölk och kärnan är fylld med en krämig blandning av mozzarellastrimlor och grädde.
Förut var burrata en färskost du endast hittade i ost- eller delikatessbutiker, men idag finns den i kyldisken i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna.
Servera burrata till antipasto, som förrätt på en salladsbädd eller till en god pasta. Här nedan hittar du våra bästa recept med burrata.