Paul Svensson vet hur du tar tillvara på grönsakerna på allra bästa sätt.
Med hans vinnande tips från onlinekursen Gröna smaker kan du laga en magisk potatispuré som får gästerna att häpna. Här har vi samlat 3 av hans tips från kursen!
1. Koka potatisen utan salt
Kokar du potatisen med salt spricker strukturen och potatisen tar åt sig mer vatten. För att bibehålla potatisens goda smak bör de kokas i enbart vatten som precis täcker dem i kastrullen.
Med en potatispress finfördelar du den kokta potatisen väl till purén. Det gör dessutom att potatisen binder både fettet och vätskan som du tillsätter bättre.
Potatis har en så otrolig smak att erbjuda om du tillagar den väl – Paul Svensson
3. Ballongvisp för riktigt len puré
Använd alltid en ballongvisp när du blandar i smör och vätska i din potatispuré. Det ger purén en riktigt len textur som kommer smälta i munnen. Hela receptet finns i Pauls onlinekurs som du kan köpa här >>