Hel kyckling i ugn - så blir den klar snabbare!
Att laga hel kyckling i ugn är mycket enklare än vad många tror, dessutom ofta prisvärt att köpa. Kolla in knepen som gör att kycklingen blir klar snabbare och jämnt tillagad!
Hel kyckling är ju rolig budgetmat! Perfekt också för ett sällskap där några gillar bröstfilé och andra föredrar lår. Men. Har du också suttit hungrig och stirrat på kycklingen i ugnen som aaaldrig blir klar? För att förkorta tillagningstiden och maxa stekytan kan du:
- Dela hel kyckling vid ryggbenet och platta ut den så gott det går. Skär ett snitt vid lårbenet så det tillagas snabbare!
- Stycka kycklingen själv i mindre delar! Känns det klurigt? Spela klippet ovan så visar Tommy Myllymäki steg för steg hur du gör.
Kycklingen är klar när innertemperaturen närmast låret är 82 grader och saften är genomskinlig. Spara gärna och ta vara på skrovet för att koka egen fond eller soppa.
Scrolla vidare för tips på recept och goda tillbehör till hel kyckling i ugn. Välj svensk och gärna ekologisk kyckling!