Per Morbergs kronärtskocka

Kronärtskocka

Kronärtskockan är en liten exklusiv delikatess - en riktig superfood fullproppad med nyttigheter, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Här har vi samlat 28 av Kökets godaste recept!

Kronärtskockan är en tistelväxt som kan bli flera meter hög. Den har sitt ursprung runt Medelhavet och har skördats i mer än 5000 år. I Sverige skördas den främst under sensommaren och hösten.

Det är kronärtskockans knoppar man äter, när blomkorgarna snart ska till att blomma, de är då de skördas. Knopparna kokas sedan och man äter dels botten - kronärtskockans "hjärta" (det godaste enligt många!) men också nedre delen av bladen är goda att doppa i smör och salt. Men såklart finns det så mycket mer att göra med kronärtskockan - spana in kockarnas 28 fantastiska recept!

Gratinerad kronärtskocka med mynta ny
Laxcarpaccio med kronärtskockskräm