Zeinas 5 tips – det oslagbara fredagsmyset
Alla tips är hämtade från Zeina Mourtadas onlinekurs "Laga mat från Mellanöstern". I kursen lär hon dig allt du behöver veta för att skapa magiska rätter från Mellanöstern.
1. Frasiga ostrullar som förrätt
Här behövs inga bestick, det är bara att doppa, dippa, vika och "wrappa". Gör olika smakrika såser och dipper för nya, spännande smaksensationer. Mixa precis som du vill och kombinera med dina klassiska fredagstillbehör.
Meze betyder små bitar. Det är precis vad det är – små tallrikar med goda och aptitretande röror, ostrullar och friterade bröd
– Zeina Mourtada
2. Krämigare taco med hummus
Har du testat att servera hummus till tacomyset? ”Vänta tills du smakat min hummus”, berättar Zeina att hon sa till sin man när de träffades. Han smakade, och sen var han helt såld på den rätt som han alltid sagt att han ogillade. Så vad väntar vi på? Dags att testa Zeinas hummus! Ett av hennes knep är att koka kikärtorna med bikarbonat.
Ta del av receptet och många fler i Zeinas onlinekurs >>
3. Piffa pizzan med paprikaröra
Tänk dig din favoritpizza bestående av en krispig pizzabotten, varm fyllning och sen en len och krämig röra ovanpå det. Varför inte testa den smakrika paprikaröran muhammara? Passar lika bra till pizzan, i fredagstacon eller som dipp till fredagsmyset.
Ta del av alla Zeinas recept på röror i hennes onlinekurs >>
4. Taco på nytt sätt
Variera din tacofredag genom att byta bröden till pitabröd, och servera med krämiga röror och smakrika sallader så som en tabbouleh. Eller dippa nachosen i den härliga och krämiga tomatsalladen ezme.
Köp Zeinas onlinekurs för att se recepten på hennes falafel och goda röror >>
5. Färskostbollar till kvällsmyset
Gör plats på godisbordet för labnehbollar! Lagnehbollar är färskostbollar som du enkelt kan rulla i till exempel chili eller nötter. För den som gillar ost är det här oslagbart, så enkelt och så gott!