Vinkokta blåmusslor med grön curry

28 goda recept med musslor

Tillhör du också en av dem som tycker musslor är lite halvläskigt att tillaga? Att det känns svårt, och att det är svårt att veta om musslorna är okej. Här har vi samlat massor av goda recept på såväl blåmussla som pilgrimsmussla.

Musslor och ostron är proteinrika, magra råvaror som innehåller viktiga ämnen som jod, selen och vitamin B12.
Att äta musslor är miljövänligt, då musselproduktionen i Sverige använder skonsamma fiskesätt. Ostron och musslor handplockas och inga bifångster görs.

Musslor och ostron filtrerar vatten för att få sin föda, vilket gör dem till viktiga renare av haven och de hjälper minska övergödningen. Om vattnet innehåller bakterier och virus så hamnar det i musslan. Noroviruset är det vanligaste viruset till att vi blir magsjuka av musslor och ostron. De flesta bakterier dör vid 70 ℃, medan virus kräver högre temperaturer för att dö, därför är det viktigt med kraftig upphettning och kokning för att vara på den säkra sidan.

Källa Livsmedelsverket

Ostron - så gör du
Grillade ostron

Ostron - så gör du

Hur äter man ostron? Med vår ostronskola lär du dig snabbt hur du fixar ostronen till festen. Vi lovar, det är enklare än du tror!

Moules marinières och moules frites
Vinkokta blåmusslor med pommes frites

Moules marinières och moules frites

Frossa i blåmusslor! Här har vi samlat klassiska recept på Moules marinières och moules frites tillsammans med andra spännande blåmusselsoppor och grytor.

Vitt vin - redaktionens favoriter
Vitt vin Redaktionens favoriter header

Vitt vin - redaktionens favoriter

Vin är verkligen en smaksak! Antingen gillar man sträva viner, fylliga viner, söta viner eller viner som inte gör så mycket väsen av sig. Vi på redaktionen har såklart också olika smaker vi föredrar - och här är våra 8 favoriter!

Goda recept med musslor

Skreitorsk med musselragu

Skreitorsk med musselragu

Albin Wessman, Adam Dahlberg
1 h