28 goda recept med paprika
Paprika är en underskattad grönsak! Förutom att det är en fantastisk ingrediens och smakbärare i grytor, gratänger, på pizza eller i sallad, så är det en riktig C-vitaminbomb. Här har vi samlat hela 28 av våra favoritrecept med paprika!
Visste du att:
- Grön, gul och röd är samma sorts paprika, bara plockad i olika mognads-stadier.
- Paprika innehåller 2-3 gånger mer C-vitamin än apelsin. 1/3 paprika täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.
- Den gröna paprikan är mest omogen, den har heller inte hunnit utveckla alla näringsämnen som gul och röd. Däremot är den fastare i konsistensen och är perfekt att ha i grytor och gratänger.
- Gul paprika innehåller mer järn och kalcium än röd och grön paprika.
- Gul paprika innehåller tre gånger mer fibrer än röd paprika.
- Röd paprika innehåller betakaroten (som i morötter) och lykopen (som finns i röda tomater) båda två starka antioxidanter som skyddar kroppens celler och boostar immunförsvaret.