Så lägger du in egen sill
Så lägger du in sill:
Vill du lägga in sill från grunden väljer du Abba urvattnad inläggningssill, som är sillfileer i saltlake. Koka sedan ihop en klassisk 1-2-3 lag (se recept nedan) och låt den svalna. Smaksätt lagen med till exempel skivad lök, enbär, lagerblad eller dina favoritgrönsaker. Tillsätt sedan den avrunna inläggningssillen och låt dra i kylskåp i 1-2 dygn.
Vill du göra det lite enklare? Då finns Abba 5-minuterssill som redan ligger i en ättikslag. Föredrar du en en klar lag, så återanvänder du bara lagen från förpackningen. Om du föredrar en krämig sill så tar du sillen från förpackningen och lägger till de krämiga ingredienserna. Snabbt och enkelt! Låt gärna dra i kylskåp några timmar innan servering.
Recept 1-2-3 lag
- 0,5 dl ättiksprit
- 1,5 dl vatten
- 2 dl socker
Värm upp ingredienserna tills sockret löst sig. Låt svalna.
Tänk på att alltid använda steriliserade burkar och att förvara inläggnigar i kylskåp för att förhindra att farliga bakterier bildas. Sillen håller ca 1 vecka i kylskåp.