Lyckas med marsipantårtan – Teas 3 bästa tips
Här har vi samlat 3 av hennes bästa tips hämtade från Teas tårtkurs.
1. Kavla marsipanen mellan mjöl
Sprid ut mjöl både på bakbordet och ovanpå din marsipan innan du börjar kavla. Då riskerar den inte att fastna.
Hela receptet på Teas marsipantårta hittar du i lektion 4 i hennes onlinekurs
2. Kavla marsipanen 2-3 mm tjock
För att inte ge tårtan för söt smak med ett tjockt lock av marsipan är det lagom om marsipanen är mellan 2-3 millimeter tjock. Då är den även som enklast att få slät och jämn över tårtan.
För tjock marsipan tillför för mycket sötma till tårtan och riskerar att pressa ut grädden som ligger under.
-Tea Malmegård
3. Använd kaveln vid montering
Rulla upp den utkavlade marsipanen på din kavel för att plecera den över tårtan. Det är det allra enklaste och smidigaste sättet för att få en riktigt jämn och fin tårta.
Köp Teas onlinekurs för att se fler smarta tips för hur du lyckas med dina drömtårtor
Alla recept och tips på hur du bakar tårtor finns i Teas tårtkurs som du kan köpa här >>