Så gör du den perfekta hamburgaren
1. Rosta alltid brödet
För godare smak och härlig krispighet ska du alltid rosta hamburgerbrödet! Brödet suger då heller inte åt sig vätska och blir soggigt.
2. Matcha bröd och burgare
Precis som tillbehören är även brödet en viktig detalj för den perfekta burgaren. Till en lyxig burgare med lite heta och salta tillbehör passar Korvbrödsbagarns Bistro hamburger buns. Till en mer rustik burgare med söta smaker som BBQ borde du testa Potato burger buns.
För fler tips - spana in Korvbrödsbagarns brödguide!
Testa Double sesam burger bun! Perfekt till lite större, saftiga och snygga burgare! Härligt soft konsistens, fint gräddad, glazed yta och toppad svarta och vita sesamfrön.
3. Välj rätt köttfärs
Det här med vilken köttfärs som är bäst till burgaren är en smaksak och det finns många sätt att göra en god hamburgare på, men utgå från att använda en grovmalen färs med hög fetthalt. Till exempel nötfärs av högrev eller blandfärs. Om du väljer en magrare färs så kan du tillsätta talg.
4. Så ska du steka
Blanda och knåda inte färsen för mycket, då blir den kompakt och seg. Se sedan till att burgaren får en riktigt bra stekyta och var inte rädd för att steka på hög värme. Ett bra sätt att få till den där perfekta stekytan är att göra en smashed burger. Rulla försiktigt färsen till bollar och lägg en boll åt gången i stekpannan, tryck sedan till ordentligt med en burgarpress. Då får burgaren en stor stekyta och blir härligt krispig.
Se recept och videoklipp på smashed högrevsburgare!
5. Lägg en tanke bakom tillbehören
Hitta en mix där burgaren både innehåller något krispigt och något krämigt, och hitta gärna en fin balans med sötma, syra och sälta. Något krispigt kan tillexempel vara picklad lök, sallad (som fått ligga i iskallt vatten), friterade lökringar eller knaperstekt bacon. Komplettera sedan krispet med en dressing, majonnäs, ost eller krämig kålsallad.
Se nedan för inspirerande och goda recept på hamburgare!