Zucchini squash

Zucchini - den populära frukten(!)

Ja zucchini, eller squash som den också kallas är egentligen en frukt och tillhör pumpasläktet. Dess fasta innehåll gör den perfekt att använda i matlagning, på grillen, i grytor och gratänger.

Zucchini kan vara både gul och grön, kan ätas rå och tillagad - och till och med blommorna går att äta, en riktig delikatess i fritösen! Zucchinins popularitet har ökat markant senaste åren. Från den klassiska ratatouillen men också riven till spaghetti - "zoodles", som köttersättare i gratänger eller som zucchiniris, i pajer, omeletter och soppor. Eller varför inte bara smörsteka den som den är med lite olivolja och salt - mums!

Zucchini går att frysa, men för att behålla sin spänst bör den "vattnas ur". Skiva eller tärna kuber och strö en matsked salt över (som drar ur vattnet ur frukten). Låt dra i 15 minuter och badda sedan bort överblivet vatten med en ren kökshandduk. En färsk zucchini håller ca en vecka i kylskåp.

Kökets trädgård avs 16: Odla zucchini

Kökets favoritrecept med zucchini

ENKELT
Kungsörnen Snabb zucchinipasta med pankosmul
Citronmarinerad zucchinisallad

Citronmarinerad zucchinisallad

Helen von Sydow, Ebba von Sydow
20 m
ENKELT
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini