Vegetariska & veganska tips till kräftskivan
Klassiska kräft-ersättaren: kronärtskocka!
Kronärtskocka är en klasskiker på den vegetariska kräftskivan. Det är ungefär lika pilligt som kräftor vilket gör att alla kan äta i samma takt. Gör en god dipp på margarin, citron och salt så blir kronärtskockan extra god - och helt vegansk!
Tips! Byt ut rommen
Stenbitsrom och löjrom i all ära, men om du väljer tångcaviar så kan alla äta! Det är minst lika gott och betydligt billigare. Win-win!
Vegansk smördegspizza på färdig smördeg
Visste du att de flesta färdiga smördegarna är veganska? Rulla ut arket och bred på lite vegansk crème fraiche. Grädda tills den blivit fluffig och toppa sedan med tångcaviar, dill och mer vegofraiche. Supergott och jätteenkelt!
Paj i stora lass
Västerbottenpaj, tomatpaj, fetaostpaj, spenatpaj med fårost - listan kan göras lång. Paj är det ultimata tillbehöret på kräftskivan eftersom det är enkelt att göra till många, mättande och med enkla medel kan bli riktigt gott. Dessutom är det lätt att göra pajen vegetarisk!
Bröd och röror
Inget är väl godare än krispigt fröknäcke med en god röra? Karamelliserad lökdipp, hummus eller kronärtskockskräm - vad väljer du?