Billig mat
Dags att laga ekonomiskt! Med hjälp av härliga smaksättare, spännande tillagningssätt och nytänkande knep kan de enklaste råvarorna förvandlas till den godaste måltiden. Här hittar du enkla recept och middagstips som är extra snälla mot plånboken.
När man lagar billigt gäller det att utgå från prisvärda råvaror och sedan lyfta dem med hjälp av smaker och texturer. Bönor, linser, rotfrukter och pasta är bra och billiga att använda som bas. Lägg sedan krutet på härliga såser och goda marinader.
Ekonomiska mat-tips:
- Tänk på att utgå från mat som är i säsong, den är ofta billigare och även bättre för miljön. Här hittar du vilken mat som är i säsong just nu!
- Byt hela filéer mot färs eller bitar.
- Testa nya fisksorter! Sej är till exempel betydligt billigare än lax.
- Om du är sugen på kyckling eller lax - köp större stycken och dela upp själv. Frys in bitarna och tina upp när du ska tillaga den.
- Försök laga så mycket mat som möjligt från grunden. Hembakt bröd är flera gånger billigare än köpebröd!
- Leta extrapris och rabatter. Det finns flera smarta appar och hemsidor som hjälper till att spara pengar.
- Glöm inte att ta vara på resterna och ta med matlåda så ofta du kan.