Entrecôte sousvide

Innertemperatur - nötkött

Vilken innertemperatur ska entrecôte, kalvfilé, oxfilé eller rostbiff ha? Ta hjälp av vår temperaturguide och en digital termometer och stek ditt kött till perfektion!

Innertemperatur nötkött

Nötkött Rare Medium Well done
Kalventrecôte 55° 60° 65°
Kalvstek 55° 60° 75°
Kalvfilé, kalvytterfilé 55° 60° 70°
Entrecôte 55° 60° 65°
Flankstek 55° 60° 65°
Fransyska 50-54° 55-65° 65-72°
Högrev & nötbog 56° 60° 65°
Ryggbiff & rostbiff 50-55° 55-60° 65-70°
Oxfilé 50-55° 55-60° 60-70°
Oxbringa X X 70°
Rostas 55° 60° 65°
Picanha/Rostlock 55° 60° 65°

Bra att veta:
För att verkligen lyckas med sin köttbit är det viktigaste att kombinera rätt köttdetalj och rätt tillagningsmetod. En del köttdelar är otroligt möra, en del har mycket bindväv och en del bitar måste tillagas i timmar för att uppnå perfektion. Oxbringa innehåller exempelvis mycket bindväv. Därför är det bra att uppnå 70 grader och låta den hålla i det i cirka 1 h. På så sätt får du en riktigt mör oxbringa.

För att nå en perfekt innertemperatur, ta hjälp av en digital termometer och sätt den i den tjockaste delen av köttbiten. Kom ihåg att alla har olika preferenser och åsikter vad som är rare på en köttbit, genrellt brukar man säga att cirka 55 grader är rare, medan en del köttentusiaster runt om i världen tycker 45 grader är rare.

Goda recept med ryggbiff

Goda recept med högrev

Mustig köttgryta som heter duga
Halv åtta hos mig logo

Mustig köttgryta som heter duga

Rikard - Stockholm
minst 3 h

Goda recept med oxfilé

Gorgonzolaspäckad oxfilé
Halv åtta hos mig logo

Gorgonzolaspäckad oxfilé

Krister - Åland
45 min
Oxfilé i gorgonzolasås
Halv åtta hos mig logo

Oxfilé i gorgonzolasås

David - Vaxholm
1 h 20 m
Rödvinsmarinerad oxfilé
Halv åtta hos mig logo

Rödvinsmarinerad oxfilé

Annika - Stockholm

Goda recept med entrecôte

Örtrullad lammentrecôte
Halv åtta hos mig logo

Örtrullad lammentrecôte

Johan - Stockholm
1 h 30 m