Gå loss i köket och fixa godaste julfikat med Roy Fares recept. Nyckelorden är saffran, grädde, choklad och ännu mer saffran - hur smarrigt som helst, helt enkelt!
Roy Fares recept på en oemotståndlig saffranskladdkaka med apelsin och vit choklad. God året om, men oslagbar på adventsfikat! Låt svalna i rumstemperatur, då blir den som allra godast!
Mjuka gräddkolor med saffran och knapriga mandelspån.
Tips! När du kokar knäck eller kola är det bra att redan från början veta vilken konsistens du vill ha på ditt godis. Ju längre kolan kokar desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt, och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar sen när den svalnar.
Vid 122-125 grader är knäck- eller kolasmeten lagom kokt för mjuk kola.
Vid 140-145 grader får man hårda kolor som är lite sega mitt i.
Vid 160 grader är smeten karamellfast.
Skurna pepparkakor med mandelspån blir lite tjockare, och lite godare! Perfekt tilltugg till glöggfikat!
Tips! Testa även [Roys kokostoppar med saffran och apelsin!](/kokostoppar-med-saffran-och-apelsin)
Kokostoppar är enkelt att baka och går hem hos alla! Gör om Roy och smaksätt kokostopparna med saffran och apelsin. Det blir perfekt till glöggfikat!
**Tips!** Testa [Roys skurna pepparkakor med mandelspån](/skurna-pepparkakor-med-mandelspan) så blir glöggfikat komplett!
Roy Fares bakar favoritfikat mazariner i en julig variant med saffransfyllning. Glasyren byter han mot ett lager vit chokladtryffel med smak av kardemumma.
Godaste lussefikat fixar du med Roy Fares farligt goda saffransmunkar fyllda med hemgjort äppelmos. Magiskt goda!
Tips! Tänk på att ha ett lock till hands när du friterar för att kväva en ev eld samt att stänga av fläkten.
Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!
Populära recept på julgodis från Jul med Ernst! Koka tjongkola, rulla egna Mozartkulor eller gör hemgjorda marknadskarameller - allt blir gott med Ernsts recept!