Baka gott utan gluten
"Vi är lite som ett rockband som återförenats för en sista konsert" säger Jessica och Maria. "En konsert med alla listettor och hitlåtar, men vi har också lagt till några specialnummer och nyskrivet material."
När mejlkorgarna svämmade över med frågor om deras tidigare glutenfria böcker bestämde Jessica och Maria sig för att skriva en ny bok - en komplett glutenfri bakbibel med de allra bästa recepten. I boken använder de bara naturligt glutenfria mjöler, och har recept på allt från frasiga croissanter till fluffigt lantbröd.
Tre snabba med Jessica och Maria
Vad är egentligen hemligheten bakom glutenfri bakning?
Att tänka på ett annorlunda sätt än med bakning med gluten. Degen behöver ofta byggas upp av fler än en sorts mjöl, då olika glutenfria mjölsorter har olika egenskaper. Dessutom måste avsaknaden av gluten ersättas på något sätt och där kommer ingredienser som psylliumhusk och xantangummi in. Väg ingredienserna noggrant, och baka med kall degvätska för en långsammare jäsning som ger mer smak till brödet.
Vilket är ert favoritrecept i boken?
Maria: Det finns många, men toscakakan är otrolig!
Jessica: Sotaren, finska pinnarna och havrekakorna älskar jag! Tekakorna är också ljuvliga.
Är det något recept som blivit extra populärt bland era följare under åren?
Sirapslimpan, Sotaren och hallongrottorna har vi fått mycket glada tillrop för!