Sylta & safta
Äppelmos, flädersaft, hallonkräm, svartvinbärsgelé, jordgubbssylt, lemon curd, björnbärsmarmelad och rabarberkompott.... så mycket gott det finns att göra av naturen! Här har vi samlat alla våra kockars favoritrecept.
Äppelmos, flädersaft, hallonkräm, svartvinbärsgelé, jordgubbssylt, lemon curd, björnbärsmarmelad och rabarberkompott.... så mycket gott det finns att göra av naturen! Här har vi samlat alla våra kockars favoritrecept.
De här två sorternas sylt med chiafrön är riktigt enkla att laga och innehåller inte så mycket socker som vanlig sylt. Chiafröna sväller i vätska vilket gör att sylten blir fast och fin utan stora mängder socker. Receptet är ur boken ”_Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet_”, The Book Affair ![](https://img.koket.se/original/systrarna-von-sydow-bokomslag.jpg)
Här hittar du recept på fläderblomssaft och annat gott med sommarens skiraste smak. Testa gärna flädersaft i desserter ihop med jordgubbar - slurp!